Шкільна газета: від минулого до сучасного

Форма опису проекту

 

Прізвище, ім’я керівника проекту  Марцинюк Аліна ВіталіївнаКосминя Іванна Іванівна
Місце роботи, посада керівника проекту Загальноосвітня школа I-III ст.с. Дубечне, бібліотекарЗагальноосвітня школа I-III ст.с. Дубечне, педагог-організатор
Електронна пошта керівників проекту (індивідуальна) alina16021@ukr.netkosminya@bk.ru
Мобільний телефон 09665725120989532739
Домашній телефон ——–

 

Контактні дані навчального закладу/освітньої установи , де реалізовувався проект

 

Назва навчального закладу Загальноосвітня школа I-III ст .с. Дубечне
Поштова адреса вул. Незалежності,22 с.Дубечне Старовижівський р-н Волинська обл. 44412
Телефони
Електронна пошта освітнього закладу osvita_dubechno@ukr.net

 

Опис  проекту

 

Назва проекту  Шкільна газета: від минулого до сучасного
Час проведення проекту Листопад 2015 р.- березень 2016 р.
Короткий опис проекту, види діяльності (до 10 речень) В даному проекті коротко представлено етапи функціонування шкільної газети, яка випускалася спочатку  у настінному вигляді, потім у друкованому, що робило її доступною для читачів. Через деякий час стало можливим ознайомитися з газетою у електронному варіанті на сайті школи. Над кожним випуском працювали представники учнівського самоврядування, члени парламенту учнівської республіки, активісти, старости класів, які збирали матеріали про шкільне життя, життя сільської громади, події районного, обласного та всеукраїнського масштабу, а тоді опрацьовували інформацію.
Мета за завдання проекту Здійснення поступового переходу від паперового варіанту газети до електронного, а саме випуск настінного варіанту газети, розміщення електронного варіанту на сайті школи
Партнери проекту (якщо є) Учнівське самоврядування, шкільна бібліотека, бібліотека-філія с.Дубечне Старовижівської ЦБС, редакція газети «Сільські новини», Старовижівський РВО
Результати проекту По закінченні проекту більше читачів мають змогу ознайомитися з матеріалами газети не тільки у школі, а й у будь-якому місці, де є доступ до Інтернету.
Оцінка результатів проекту: Під час реалізації проекту учні змогли самостійно підбирати необхідну інформацію, спілкуватися один з одним, виокремлювати головну інформацію від другорядної, використовувати статті на уроках; комунікаційна взаємодія стала важливим елементом роботи.В результаті маємо портфоліо друкованих матеріалів та в електронному варіанті, а також фотоматеріали до кожної події.

 

Сильні сторони і потенціал проекту Проект сприяв розвитку самостійності учнів, які виявляють ініціативу, спілкуються, сперечаються, критикують, не бояться помилитися; робота з електронними носіями сприяла підвищенню рівня комп’ютерної грамотності учнів; поступово учні відходять від описового викладу матеріалу, а виявляють критичне ставлення до подій.
Слабкі сторони та  ризики проекту Матеріали газети стосуються здебільшого шкільного життя.Задіяні лише учні старшого та середнього шкільного віку.
Відгуки про проект  Такі проекти безперечно є потрібними, оскільки дають можливість школярам розвивати свій творчий потенціал.С.Г.Коляда, заступник директора з НВР

Діти задоволені, їм подобається така робота. Зараз, коли інформаційним та комп’ютерним технологіям надають великого значення, школярі теж хочуть бути у вирі подій, а цей Проект дає таку можливість.

І.І.Косминя, педагог-організатор

Спільна справа надихає. Це так приємно вносити і свій вклад. Я багато чому навчилася під час реалізації проекту і надіюся, що це лише початок.

Багнова Наталія, міністр освіти УР, учениця 10 класу

Коментарі і запитання спостерігачів Здебільшого працює невелика ініціативна група.Потрібно розвивати самостійність учнів, зменшувати залежність від координатора і редактора газети.
Оприлюднення та презентація матеріалів та результатів проекту Проект був представлений у школі, статті використовувались для публікації у районній газеті «Сільські новини», на сайті Старовижівського районного відділу освіти, на блозі Класної школи.
Інші заходи, плани на майбутнє, пов’язані з проектом  У майбутньому  плануємо створити блог, на якому б публікувалась тільки  матеріали шкільної газети та коментарі школярів.
Перелік  посилань та використаних джерел інформації. http://dubechno.weebly.com/1064108211101083110010851072-107510721079107710901072 
Оздоблення матеріалів фотографіями, схемами, малюнками.

Рисунок1 Рисунок2 Рисунок3

 

 

 

 

 

 

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>