На часі змін….

DSC01391Останні технологічні досягнення вплинули на всі сфери нашого життя і внесли багато змін.  Світ змінився настільки, що для того, щоб жити в ньому, необхідно мінятися самому, змінювати підхід до навчання і праці. Цю істину вчителі школи  зрозуміли вже давно і працювали над нею ще з 1 вересня. Саме тому всі колеги мають власні блоги  ( переглянути їх можна тут) і стараються бути в курсі освітніх інновацій. Правда не вистачає технічного забезпечення. Хочеться, щоб кожен клас мав інтерактивну дошку, проектор. Було б здорово. Але поки що це залишається мрією. Та ми віримо,  що мрії неодмінно збудуться. А сьогодні працюємо за власним кодексом:

КОДЕКС УЧИТЕЛЯ ХХІ століття. 

1.Орієнтуймося на персональний підхід до учня, бо учні – це творці, а ми – толерантні, справедливі, розуміємо себе та даємо право на помилку.

2. Вивчаймо та впроваджуймо в практику роботи нові технології, адже ми – лідери і вміємо гарно працювати в команді.

3. Мислимо локально, діємо  глобально, бо ми творчі, любимо свою роботу і вміємо створювати сприятливе навчальне середовище.

4.Використовуймо з навчальною метою планшети, смартфони.

5.Ведімо блог, знаходячи цікавий матеріал для уроку.

6.Йдемо в онлайн, співпрацюймо з колегами, учнями, залучаймо однодумців.

7. Застосовуймо проектно-побудоване навчання.

8.Будуймо позитивну поведінку онлайн.

9.Програмуймо, будьмо інноваційними, підтримуймо співпрацю з батьками.

10.Продовжуймо вчитися протягом всього життя, щоб уміти навчати, демонструючи свій талант лідерства та роботи в команді.

Share Button

2s коментарів

  1. Justyna

    Прекрасно, что Вы видите необходимость менять процесс обучения! Стоять на одном месте, это как делать шаг назад. Вы создали очень хороший Кодекс учителя XXI века. Поздравляю!

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>