День безпечного Інтернету

День безпечного Інтернету  людство відзначає щороку, в другий вівторок лютого, адже дана проблема давно вже стала глобальною в сучасному світі. Цю традицію запровадили в Європі у 2004 році, бо питання інформаційної безпеки виявилися актуальними для різних країн світу. В тому, щоб зробити Інтернет безпечнішим, щоб не натрапити на хакерів, маніпуляторів, терористів, злочинців треба знати деякі правила поведінки в Мережі.

В рамках  Дня безпечного Інтернету 7 лютого у Вознесенській ЗШ І-ІІІ  ступенів було проведено ряд заходів, спрямованих на оволодіння учнями навичками безпечної роботи в Інтернеті. Вчитель інформатики Лахтіонова К.О. провела виховний захід  «Безпека в Інтернеті» для учнів 5 класу, на якому було розкрито питання, пов’язані з правильним користуванням мережею, про можливі ризики в Інтернеті, про різноманітні антивірусні, антишпигунські програми.

Учні 6-7 класів підготували мультимедійні презентації «Правила безпеки в Інтернеті», в яких ознайомили однокласників з основними загрозами, що є в мережі та засобами боротьби з ними. Школярі 9-11 класів розробили інформаційні буклети  «Безпека в Інтернеті» та розповсюдили їх серед учнів школи.

Також були розроблені рекомендації з питаннь безпеки в Інтернеті для батьків та виготовлено пам’ятки про те, як батьки можуть контролювати поведінку своїх дітей в Інтернеті.

Інтернет як наш світ. Він може бути прекрасним і корисним засобом для навчання, відпочинку, спілкування з друзями. Але, як і реальний світ, Мережа теж може бути небезпечною. Все залежить тільки від нас!

2

 

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>