Школярі створюють та редагують статті у Вікіпедії

Учні 7-9 класів Вознесенської ЗШ I-III ступенів у свій вільний час редагують Вікіпедію – загальнодоступну багатомовну онлайн-енциклопедію. Школярі вважають це заняття дуже цікавим, пізнавальним та суспільно-важливим. Створення та редагування статтей у Вікіпедії дає змогу учням вдосконалюватися як особистість. Інформацію з Вікіпедії постійно використовує багато людей для роботи та просто з цікавості.

Консультує та допомагає дітям редагувати Вікіпедію Ткачук Алла Олександрівна, яка влітку відвідала семінар-тренінг у м. Львів, що проводився тренерами громадської організації «Вікімедіа Україна».

Особливу увагу Алла Олександрівна приділяє ресурсним можливостям Вікіпедії та питанням використання Вікіпроектів, Вікіуроків у школі.

DSCN7131 DSCN7138

 

Share Button

4s коментарів

  1. Тетяна Костянко, м.Новогродівка, ЗОШ№7

    Молодці, дуже корисне заняття. Редагування статті не тільки розвиває спостережливість, але й поглиблює знання у всіх сферах, почуття відповідальності.

    Відповіcти
  2. oleoskyrko

    Дуже цікаво. Хотілося б більш детально дізнатися про систему використання Вікіпроектів, Вікіуроків у школі. Як Ви це впроваджуєте в начально-виховний процес???!!!Колеги, діліться досвідом.

    Відповіcти
  3. obezhodkova

    Дітям Алли Олександрівни можна позаздрити, у них такий сучасний, креативний вчитель. Мені здається, що моїм дітям також сподобалось би редагувати статті. Будемо вивчати це питання. Може порадите нам якісь інтернет-ресурси на цю тему. Дякуємо.

    Відповіcти
  4. ogerbanosenko

    Круто! Ви всебічно розвиваєте своїх дітей. Місія редактора їх навчить концентрувати увагу, чітко висловлювати свої думки, виділяти головне. Можливо такий урок їх підштовхне до вибору в майбутньому своєї професії. Цікаво, які сфери цікавлять ваших учнів, на чому вони зосередили свою увагу?

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>