Дебати у 8-В класі

6 жовтня учні 8-В класу провели класні дебати.

Принцип 2: «Електронне оцінювання об’єктивніше за вчительське».

Клас поділився на чотири групи.

Дві групи (відповідальні Менчук Антоніна і Тарасенко Марія) приводили аргументи «за». Цікаві, змістовні варіанти пропонували Тарасенко М., Векслер П., Менчук А., Кудрявцев Д., Подойма М.

Дві інші групи (відповідальні Ратовський Назар і Шишман Дарія), аргументували «проти». Цікаві висловлювання зробили Туманова В., Шишман Д., Зуб Т.

Після обговорення «за» і «проти» учні сформулювали пропозиції до шкільного кодексу:

  1. Електронне оцінювання тільки для перевірки тестів;

2.Творчі завдання учнів повинен перевіряти вчитель;

3.Тривалість роботи учня над тестами за комп’ютером не повинна перевищувати 15-20 хвилин.

Центр преси класу оформили пропозиції до шкільного кодексу.

Готуємось до шкільних дебатів.

8-В14 8-В01 8-В02 8-В03 8-В04 8-В05 8-В06 8-В07 8-В08 8-В09 8-В10 8-В11 8-В12 8-В13

Share Button

5s коментарів

  1. Людмила Кузьменко

    Питання розглядали цікаве, але воно сформульовано не дуже коректно, бо я зрозуміла, що ви говорили про ефективність оцінювання чи все-таки про об’єктивність?

    Відповіcти
    1. Менчук Антоніна

      Людмила Кузьменко, прошу вибачення за тривалу відсутність відповіді. При обговоренні ми неоднаразово розглядали і об’єктивність і ефективність. Для учнів головніше було об’єктивність, адже багато з них вважають, що їх оцінюють не справедливо. А для вчителя, ефективність бо при готовій программі неважко вписати питання і відповіді. І є варіант того, що учні стануть краще вчитися. Якщо б ми не обговорювали цих два питання то не досягли кінцевого результату.

      Відповіcти
  2. Ewa Borgosz

    Ученики обсуждали интересный и очень сложный вопрос. И я согласна с их мнением – компьютер может оценить тесты, но также имеются программы, которые могут оценить, а точнее дать обратную связь для задач по математике. Другой формы – творческой работы ученика компьютер не оценит. Вопрос обьектищна ли оценка учителя – совсем другой. Всегда обьективна по моему обратная связь. А отметка?

    Відповіcти
  3. oleoskyrko

    Так, досить актуальна тема на освітньому Олімпі. Оплески школярам та куратору. Дісно, досить актуальна та обговорювана проблема. Але переконаний, її вирішення не за горами… Власне електронне оцінювання про яке так активно говорили учасники є і має право на існування, проте, слушно зазначено в самій темі “об’єктивніше за вчительське”. Отож, електронне оцінювання чи об’ктивне учительське твердження вирішать загальношкільні дебати. Адже так???

    Відповіcти
    1. Менчук Антоніна

      Так, сподіваюся ми зможемо довести цей принцип до кінця і він допоможе нам у навчанні.

      Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>