Дебати у 5-А класі. Шукайте і знаходьте!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 листопада 15 учнів з 5-А класу брали участь в дебатах «Репродуктивне чи творче використання можливостей ІКТ?». Після короткого повідомлення про цілі програми «Класна школа», класний керівник Катерина Євтихівна Наумук допомогла об’єднатися дітям у групи. Розглядалися питання про те, наскільки виправданим є скачування готових матеріалів, авторство яких не встановлено; що таке авторське право; яким чином можна висловити свою думку, залишити коментарі. Які сайти є безпечними, а які відвідувати не можна? Як вберегтися від шахрайства в Інтернеті? Чи реагувати на грубощі, нетолерантність, помилки?
Інтернет, звичайно, полегшує пошук інформації, це вигідна альтернатива звичайним бібліотекам, сприяє оптимізації навчального часу і можливість спілкуватися у хмарі, що дасть змогу швидко визначити адресатів, та є й певні недоліки. Зокрема, І-нет звужує можливості творчого підходу до навчання, нівелює впевненість у тому, що учень виконав завдання самостійно, повністю реалізував свій потенціал.
Ідеї п’ятикласників будуть враховані під час проведення шкільних дебатів. Шукайте і знаходьте!

Share Button

2s коментарів

  1. Ewa

    Интересный подход. Я вижу, что разные классы в Вашей школе разрабатывали различные аспекты использования ИКТ. Хорошая идея – будет больше точек зрения во время установления школьного кодекса.

    Відповіcти
  2. Олена

    Пятикласники, у десять років ви так глибоко осмислюєте особисту поведінку кожного інтернет – користувача у всесвітній павутині.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>