“Демократія та права людини у новій українській школі”

Запрошуємо познайомитися з описом участі у круглому столі “Демократія та права людини у новій українській школі”, який відбувся 9 грудня 2016 у Міністерстві освіти і науки України. Про захід пише Тетяна Соколюк з Черкаської СШ №28. Дякуємо!

Вчора, 9 грудня, мені випала щаслива нагода взяти участь в обговоренні нової концепції освіти в Україні. Я представляла фундацію “Нова Доба” та безпосередньо проект “Класна школа”.
Зустріч за круглим столом “Демократія та права людини у новій українській школі” – це вимога сучасності.Тема досить цікава та актуальна і Павло Хобзей – Заступник Міністра освіти і науки України з в повній мірі розгорнув загальні тенденції програми зустрічі. Матеріали про освіту та демократію в європі представили також Мартен Енберг (Голова Офісу Ради Європи в Україні), Петер Баук (радник Посольства Норвегії в Україні), Анна Перона-Ф’єльдстад (виконавчий директор Європейського центру).
DSC00355

Виступала велика кількість вітчизняних фахівців в галузі верховенства права, освіти, накуки, демократії. Було приємно поспілкуватись з людьми, що розуміються на проблемах сучасної освіти та прагнуть зробити її кращою. Але найважливішим для мене було те, що я змогла озвучити власну думку з приводу перспектив демократичного розвитку освіти в Україні. Було висловлено багато слушних пропозицій саме від учителів-практиків. Дуже вдячна Поліні Вербицькій ( голові асоціації “Нова доба”) за запрошення. 
KS2

Рада! Рада тому, що всі ці напрямки роботи вже давно ввійшли в буденне життя нашої школи.Саме завдяки проекту “Класна школа” ми вже сьогодні впроваджуємо створення демократичного кодексу в школі, ми вже сьогодні в своїй школі проводимо загальношкільні дебати, у нас дійсно активно працює шкільне самоврядування та рада школи, вже сьогодні Черкаська СШ №28 активно використовує сайт школи для оприлюднення фінансового звіту, що забезпечує прозорість використання коштів, вже сьогодні є можливість поділитись новиною про успішні кроки кожного учня, адже дісно кожна дитина талановита. З впевненістю можу сказати, що Черкаська СШ №28 сучасна і демократична.  
Хтось може сказати, що я мрійник і прийшла пора зняти рожеві окуляри, але впевнена, що Міністерство освіти і науки України прислухається до думки безпосередніх учасників навчально-виховного процесу і все ж таки зробить вагомі кроки на зустріч сучасній демократичній школі в усій Україні.
ks3
Щиро вдячна за запрошення
З повагою Т. Соколюк                                        
  
Share Button

About Iwo Magierski

Координатор проекту "Класна школа" Центр громадянської освіти
у Новини.

2 Responses to “Демократія та права людини у новій українській школі”

  1. школа написав:

    Ще б школи були фінансово стійкі та незалежні

  2. гдз написав:

    Як ідуть справи з демократичним кодексом у школі

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>