Дорогі друзі!

 

Наближається чудова, довгоочікувана пора – ЛІТО!

Але, хоча школа іде на канікули, вона не перестає бути КЛАСНОЮ!

Нещодавно у львівській школі №65 десятикласники міркували про майбутнє. Один з учасників команди,  Роман Збагерський , зауважив: «Кожного разу, коли учні повертаються з канікул, вони, зазвичай, пишуть твір про те, як вони провели літо. А чому б не написати твір на початку канікул і назвати його так: «Як я проведу літо» Тоді часм не буде витрачений випадково і намарно. Це так важливо, ставити перед собою важливі і цікаві цілі та їх досягати».

Хочемо запропонувати Вам спробувати скласти для себе КЛАСНИЙ план відпочинку, наповнений захоплюючими подіями, творчістю і пізнанням. Поміркуйте про те, чого Ви хотіли б навчитися, що побачити, взнати, які місця відвідати, а головне, як, хоч трохи, змінити світ на краще.

Можливостей є багато і цілі не повинні бути глобальними.  За цим посиланням ви можете побачити кумедну міні-виставу гурту «Дизель-шоу» «Мама і компьютер» – https://www.youtube.com/watch?v=YfmIEg6Ftt8  Весело, чи не так? Але за цим жартом ховається справжня проблема. Люди старшого віку мають, часом, великі складності у користуванні комп’ютером.

Отже пропонуємо домашнє завдання на літо – навчити бабусю чи дідуся, маму або батька, будь-кого іншого, користуватися копьютером, інтернетом, електронною поштою, соціальними мережами, пояснити, як можна знаходити потрібну інформацію, або ділитися своєю.

Інша пропозиція, взяти участь у конкурсі, який розпочинає Громадська організація «Вікімедіа Україна»  (більше інформації можна почитати тут: https://ua.wikimedia.org/    http://wikilovesmonuments.org.ua/info/)

 

2000px-Wikimedia-UA-logo.svg

 

Громадська організація «Вікімедіа Україна» сприяє розвитку Вікіпедії — вільної енциклопедії, найвідомішого проекту Фонду Вікімедіа, та інших проектів Фонду Вікімедіа через розвиток спільноти редакторів, сприяння публікації матеріалів на умовах вільних ліцензій, співпрацю з партнерами. ГО «Вікімедіа Україна» має статус регіонального відділення Фонду Вікімедіа в Україні. Організація утворена в 2009 році.

Серед різноманітних активностей Вікімедії пропонуємо звернути увагу на фотоконкурс вільних зображень: «Вікі любить пам’ятки» та «Вікі любить Землю». Зробіть цікаві фотографії пам’яток чи просто куточків пророди і надішліть на конкурс.

Ми переконані, що Ви знайдете і втілите безліч інших цікавих ідей. БАЖАЄМО УСПІХУ!

                                                                    Координатори проекту «Класна школа»

Share Button

About Ольга Педан-Слєпухіна

Вчитель історії СЗШ № 65 м. Львова
у Новини.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>