Семінар “Вікіпедія” у Львові

15-17 червня 2016, у Львові на базі комп’ютерної лабораторії Львівського національного університету «Львівська політехніка» відбувся навчальний семінар-тренінг для українських вчителів, учасників проекту «Класна школа».

Семінар проводили тренери громадської організації «Вікімедіа – Україна» Віра Моторко, Юрій Булка,  Леонід Овчаренко.  У семінарі взяли участь вчителі, учасники проекту «Класна школа» з Львівщини, Волині, Києва, Хмельничцької, Одеської та Запорізької  областей.Учасники семінару познайомилися з соціальною та організаційною структурою Вікіпедії та громадським рухом Вікімедіа, правилами та принципами створення та редагування статей Вікіпедії – вільної енциклопедії. Програма семінару передбачала поєднання теоретичних лекцій, які висвітлювали питання авторського права, перевірності та достовірності інформації, плагіату, ресурсних можливостей Вікіпедії, та практичних занять, під час яких учасники, зареєструвавшись у Вікіпедії могли власноруч створювати статті, шукати інформацію, використовувати інструментарій Вікіпедії, працювати з зображеннями.

Особливу увагу учасники приділили ресурсним можливостям Вікіпедії та питанням використання вікіпроектів, вікіуроків, вікіпроектів у шкільній практиці для розвитку і удосконалення шкільної освіти. Принципи діяльності Вікіпедії та освітня діяльність ГО «Вікімедіа-Україна» відкривають широкі можливості для участі у цьому проекті не тільки вчителів, але й учнів, студентів, усіх охочих для важливої справи поширення інформаційно-комунікативних технологій.

Більше інформації про подію та проект можна одержати за такими посиланнями: :

Організатори сеіманру готові відповідати на будь-які Ваші запитання. Пишіть їх на сторінці обговорення курсу  https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=2204443

Share Button

About Ольга Педан-Слєпухіна

Вчитель історії СЗШ № 65 м. Львова
у Новини.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>